• Antonio Carraro MACH4 gumihevederes traktor

  Antonio Carraro MACH4 gumihevederes traktor Az új Antonio Carraro MACH4 traktor speciális, gumihevederes kerekeinek köszönhetően a normál gumikerekes traktoroknak eddig megközelíthetetlen vizes, csúszós, omlós, meredek, rézsűs területeken is dolgozhat. A…

 • John Deere 6030 Prémium traktor

  John Deere 6030 Prémium traktor John Deere 6030 traktor a megbízható munkatárs A 6030 Prémium sorozatú traktorokat a szerteágazó igények kiszolgálására tervezték. Az előremutató intelligens motorvezérlés alacsonyabb fogyasztást és nagyobb…

NEW HOLLAND T6000 ELITE RANGE COMMAND ÉS POWER COMMAND TRAKTOROK

6 hengeres motorokkal szerelt New Holland T6000 Elite traktorok a sokoldalúságért.
Az igazán sokoldalú, modern traktorok ismertető jelei a kedvező lóerő-tömeg arány, a nagy teljesítmény, a manőverező képesség, és a kiváló minőség. A New Holland T6000 traktorok mindezt új szintre emelték a T6030, T6050, T6070, T6080 és T6090 Elite modellekkel. Az erőt a 6 hengeres, hengerenként négy szelepes, elektronikus vezérlésű common-rail motorok biztosítják. Választhatunk a csoport powershift Range CommandTM, illetve full powershift Power CommandTM sebességváltó között amelyek új, fejlesztett vezérlésükkel garantálják a lágy kapcsolást minden fokozatban.

Ön egy erős, jól manőverező traktort keres? A New Holland T6000 a 40 km/órás ECO Range CommandTM váltóval, a már standard felszereltségben is szűk fordulókat biztosító mellső híddal, vagy a fordulékonyságot még magasabb szintre emelő opciós SuperSteerTM mellső kormányzással és FastSteerTM gyorskormányzással egy tökéletes választás.

Szárnyaskéses grubber Smaragd

Napjaink tarlómegmunkálása

A tarlómegmunkálás célja az utóbbi években számos helyen megváltozott. Korábban ez a munka elsődlegesen a gyomnövények elpusztítására és a talaj fellazítására szolgált. Ma a növényirtószerek használatának köszönhetően a legtöbb szántóföld mentes a gyomnövényektől. Így már csak kevés csírázik ki a hasznon növény kultúrában. Napjainkban a tarlómegmunkálást a betakarítás közben kihullott szemek és a nagy mennyiségű szerves anyag teszi indokolttá. Az akár 9 méter széles vágóasztallal rendelkező kombájnok nagy mennyiségű szalmát választanak le, és a szecskázók a keletkező szalmatömeget gyakran nem tudják optimálisan összeaprítani és egyenletesen szétteríteni. Így sokkal fontosabb szerep jut az összehangolt tarlómegmunkálásnak.

A különleges kialakítású szárnyaskéses kapákkal sekélyen végzett megmunkálás során az első munkamenetben a kihullott gabonát és szerves anyagokat dolgozzák be a felszín közelében a talajba. A kihullott szemek a talaj felső rétegében maradnak és így rövid idő alatt kicsírázhatnak. Ha mélyebbre kerül a talajba, akkor a termesztett növényállományban csírázik ki. A második munkamenet kb. 2 hét múlva következik. Most kb. 10-15 cm mélyen dolgoznak. A kelō gyomok és az árvakelések gyökérzetét teljes felületen elvágják. A Smaragd ekkor mélyebben dolgozza be és egyenletesen teríti szét a szerves anyagokat a talajban.

Az Köckerling ALLROUNDER 600 kultivátor a magas és tágas vázszerkezete miatt (vázmagasság 60 cm) nem egy klasszikus magágykészítő kultivátor, hanem inkább egy univerzális munkaeszköz, mellyel a legkülönbözőbb munkfolyamatok végezhetők el. Például: vetőmagágy előkészítés szántás után, egyszeri talajlazítás és ezzel a talaj szellőztetése tavasszal, vagy a cukorrépánál egyszeri előzetes alkalmazás a fagyból kiengedett talajon, a felület gyorsabb felszáradása érdekében a trágyalé és istállótrágya bedolgozása. A Köckerling ALLROUNDER 600 kultivátor kiválóan alkalmas a 2. tarlóhántáshoz a nehézkultivátor után (tarackirtás) valamint a jobb szalmaterítéshez cséplésután. Ezáltal a köckerling ALLROUNDER 600 kultivátor pótolja a nem szelektív gyomirtószer alkalmazását is.

 • «
 •  Első 
 •  Előző 
 •  Következő 
 •  Utolsó 
 • »
Útkövető: Címlap